Články

jsou rozděleny do různých kategorií. Stačí si vybrat tu, která vás nejvíce oslovuje.
Nebo můžete přejít rovnou na článek.



Pozdrav Slunci

24.04.2024
Již ve starém Egyptě bylo každého rána pravidelnou součástí denního života uctívání slunce. Člověk se k němu obracel jako k symbolu božství vnitřní skutečnosti. Pak zavřel oči a upnul pozornost dovnitř, k míru srdce, aby se s ním sblížil a aspoň na okamžik sjednotil. To bylo nutné k očišťování lidské mysli a k posilování života a je to nutné i...

Oksana Bula

20.03.2024

Oksana Bula je mimo jiné autorka několika skvělých dětských knih.

Pamatujete si, jak to vypadalo, když jste se učili chodit?Ne, jasně, že ne! To si nepamatujeme. Ale v naší společnosti žije spousta malých spoluobčanů, kteří nám to zadarmo předvedou přímo na ulici. A nebo možná máte jednoho takového člena společnosti doma? ;-)Když se učíme chodit, jsou naše první kroky dost nejisté. Uděláme pár kroků a spadneme....

KEPORKAK

03.03.2024

Vše začalo kresbou, kterou vidíte níže.

Město

24.02.2024

Kniha knih v žánru fantasy. Autorem je Clifford Donald Simak. Ne nadarmo obdržel za svoje celoživotní dílo titul Velmistra fantasy.

Páv z papíru

21.02.2024

Starý známý papír. Protíná naše životy, používáme ho běžně (minimálně na záchodě), možná už nám zevšedněl. Ale i s papírem může být velká sranda. ;-)

Jednou mě napadlo, že se podívám, jak je na tom moje pozornost...Bohužel jsem zjistila, že se snadno nechá zlákat různými podněty a málokdy vydrží být opravdu v soustředění.Nedá se nic dělat - nastal čas trénovat! :-)

Carpe Jugulum

07.02.2024

Kniha s upíry a čarodějkami. Ale hlavně je to kniha o lidské vůli a vizi a také o tom, co z lidí dělá lidi.

The Dot

31.01.2024

The Dot je úplně útlá knížečka s minimen textu, který je doplněn příjemnými ilustracemi. Člověk ji přečte do 10 minut. O co méně toho říká slovy, tím více oslovuje naši duši. Promlouvá k nám na mnoha úrovních. Já se vždycky cítím víc integrovaná, když si knížku přečtu.

I metro někdy spěchá. A co když spěchá tolik, že i když děláme co můžeme nestíháme vystoupit?

Poslední kontinent je kniha ze Zeměplochy. Bohužel musím říct, že celkově jsem knihou spíš zklamaná. Přijde mi taková hodně všude a zároveň nikde.

Kniha Vzestup člověka není žádná poslední novinka na knižním trhu. Je to kniha napsaná v sedmdesátých letech. Nicméně nezoufejte, jedná se sice o knižní fosilii, ale v Městské knihovně v Praze si ji stále můžete půjčit. A nebo - kdoví, třeba ji najdete v knihovně své maminky, tak jako já.

Vánoční prasátko je kniha od J. K. Rowling, autorky Harryho Pottera. Jedná se o knihu určenou pro děti, ale má rozhodně přesah, takže na své si přijdou i dospělí. Děj má velmi dobrý spád, kapitoly jsou krátké, takže nutí k dalšímu a dalšímu čtení. No a než se nadějete, jste na poslední stránce.

Podnázev hodně napovídá: Velký soubor povídek s komentářem autora a barevnými ilustracemi

Maska z papíru. To každý zná. Občas ale tak bloumáme..., co bychom mohli vytvořit a nenapadne nás tohle! A přitom většinou doma máme všechno potřebné a naše kreativita se může opravdu vyřádit.
Jasně, haloween už byl. Nicméně s maskou je zábava každý den! Nejen při tvoření, ale následně i při hraní. ;-)

Předobrý život je úplně útlá knížečka, která neobsahuje ani moc textu. (Já ji přečetla za jednu a kousek jízdy metrem.) Je ale nabitá ostrými náboji. :-)

Existují zvířata a existují mytická zvířata. Setkáváme se s nimi od nepaměti. Minimálně ve škole, když se učíme o Starých Řeckých bájích a pověstech.

Představte si, že byste nastoupili do letadla (pokud nelítáte, představte si autobus) a odehrála by se následující scéna...

Otrava říkáte si? Může být. Rozhodně změna oproti dlouhým teplým dnům, kterých jsme si mohli užívat teď několik měsíců.

Nohy z jílu

13.10.2023

Každá z knih z cyklu Zeměplocha je typicky umístěná místně a vystupuje v ní nějaký hlavní hrdina. Dost často se ale stává, že hlavní hrdina není jedna bytost, nýbrž skupina bytostí, která společně vytváří dynamický harmonický celek. Tak například tři čarodějky, Mrakoplaš a jeho zavazadlo nebo HLÍDKA.

OTEC PRASÁTEK

20.06.2023

Když se do ŽIVOTA zamíchají Auditoři, je to průšvih. Je to takový průšvih, že se do toho musí vložit SMRŤ, aby byl ŽIVOT zachráněn.

Pokud jste fanynka/fanoušek Harryho Pottera, tak vám podle názvu článku asi hned došlo, že právě o Pottera tak trochu půjde.

Maškaráda

31.05.2023

Je to tak, nedám si pokoj. Další Pratchettovka. Prostě nepřestávám žasnout. Hned vám napíšu proč.